zondag 29 maart 2020

3) bikini meisje in de sneeuw. In bikini


3) Bikini meisje in de sneeuw In bikini.We zijn aan het aftellen nog 6 weken voor het seizoen is afgelopen, inmiddels kunnen we geen Boeuf Bourgognon, Tarteflette, en onze andere gerechten meer zien. Hoe lekker ze ook zijn na 10 weken elke week hetzelfde eten komt het ons neus uit. We koken dan tegenwoordig iets anders voor onszelf. Hoe gek het ook klinkt we eten veel te weinig en zeker op Zaterdag met de wissel. Dat is zo’n drukke dag dat we vergeten te eten. We hebben een Zaterdag middag lunch clubje opgericht. Iedere Zaterdag om 12;30 maakt een van ons eten, patatje stoofvlees, Sarah en Werner kip met patat, Willemien en Ton Grote pan soep met brood, wij biefstuk met patat, zo eten we weer eens iets anders en nog gezellig ook.


In het chalet van Sarah en Werner komt hoog bezoek, Carla en Ferry. Ik ken hun van jaren geleden toen ze een rondje Atlantic gingen zeilen op hun zeilboot Gumba en mijn vader daar wat klusjes heeft gedaan. Ik was toen zo onder de indruk, want in die tijd waren er nog niet veel mensen die dat gedaan hadden.  Ze hebben voor ons kroketten met zachte witte puntjes meegenomen. We zijn door het dolle heen zo lekker na 2 jaar, mosterd erop en hele kleine hapjes GENIETEN.
We kletsen gezellig bij, met een borrel en het word een gezellige middag.

Uiteraard begint hier ook het Corona te leven. We houden het nieuws in de gaten, maar voor als nog blijft het hier open. De bestelling voor volgende week 14 personen word geleverd en de koelkasten en vriezers zitten weer vol. Arriveren er ook nog eens een mega doos Frikadellen met zachte punten, uit Nederland. nu is het feest helemaal los.
Floris en Marie Jose, broertje en zus van Martijn komen een paar dagen op het resort als een soort vrijgezelle feest omdat Floris gaat trouwen.

Martijn heeft tickets geboekt om naar Nederland te gaan om bij de bruiloft van zijn broertje te zijn. Er komt versterking onze kant op voor als Martijn in Nederland is en Jerinke komt precies tijdens de lunch aan, en kan gelijk aanschuiven achter een pan soep. Onze nieuwe gasten arriveren en gaan gelijk de piste op. Het aantal is geslonken naar 6 personen, de andere durfde het niet aan. Als ze sávonds terug keren en aan tafel zitten, komt het nieuws. Vanaf morgen gaan we in lock down. Hoe kunnen ze dat nu doen, net nu er veel gasten nog maar net gearriveerd zijn in alle dorpen. Hadden ze dan toch beter Vrijdag al kunnen melden. Onze gasten vertrekken de volgende ochtend vroeg terug naar huis. We hadden een weddenschap opgezet en Werner zei let op, vanaf maandag hebben we vrij, het is dus een dag eerder. Tja dan maar een feestje bouwen, muziekje erbij en we hebben een soort Brabantse middag.
Iedereen die onder ons balkon loopt, maakt wel een dansje of moet lachen. We zijn ook een bende van ellende. Overal in het dorp word als een malle restaurants leeg gehaald, ski’s ingeleverd (dus mijn zakje moed is niet meer nodig) Skischolen afgesloten, De sneeuwwagens brengen personeel naar boven om alle markering palen van de piste weg te halen, er verdwijnen bakjes van de liften. Dat zien we allemaal van ons balkon gebeuren terwijl we aan het feesten zijn. Het geeft een beetje sfeer aan deze trieste dag. Het personeel die het restaurant leeg halen dansen met hun spullen over de weg. Alsof het feest nog niet compleet genoeg is belt mijn broer met de mededeling dat ze zwanger zijn. Whoehoe wie had dat ooit kunnen bedenken, We proosten op de nieuwe ouders to be! Uiteraard ook nog 1 omdat tante en oom worden.

We openen de gaarkeuken van Le Chamois (zo heet ons chalet) en eten elke middag en avond met z’n 6en de voorraad een beetje op.
Iedereen neemt wat mee en we eten weer eens elke dag aan tafel. Houden nog een tattoo avond waar we elkaar onder kalken met whiteboard markers.

Een dag van te voren krijgt Martijn mail dat de bus naar Geneve niet meer rijd, de reis word gecanceld net als de bruiloft. Een domper want Martijn keek er erg naar uit z’n kinderen en familie weer te zien. Dat moet nu een paar weken wachten.

Langzaam gaan we nadenken wat voor ons het handigste zou zijn, in Nederland mag je niet meer bij elkaar op visite, de straat niet meer op alleen als het hoog nodig is. Hier hebben we een chalet voor ons zelf, met ligbad, sauna, jacuzzi, maar vooral heel belangrijk een handje vol mensen, dus kans op besmetting is hier minimaal.
We hebben een vriezer vol eten dus in quarantaine gaan hier is niet zo heel moeilijk. Ook ons hier weg halen is nogal een dingetje, want er rijden geen transfers meer naar het vliegveld. Willemien en Ton hebben het aanbad gekregen om alvast naar Zuid Frankrijk te rijden met de auto. Daar heeft de eigenaar van dit dorp ook nog vakantie huizen staan waar de twee in de zomer werken. Dit was wel hun laatste jaar dat ze het hier doen, want ook zij gaan met camper de wereld onveilig maken. Ze besluiten dit dan ook gelijk aan te nemen, want daar is een grote tuin waar ze lekker in kunnen rommelen, en het chalet zomer klaar te maken. We gaan ze enorm missen die twee, ik denk dat ze dit jaar nooit meer zullen vergeten met die 4 maffe wens mensen. Wij hun zeker niet.
Al weken is het super mooi weer, en is het elke dag zonnen op het balkon, als de gasten gaan skien, gaan de broekspijpen en mouwen omhoog en komt alle vitamine D naar binnen. Nu de gasten weg zijn zit ik al 2 weken in mijn bikini, ik begin mezelf weer te herkennen met dat bruine kleurtje. Weer zo genieten, zonder al die laagjes kleding.

We besluiten zo lang mogelijk hier te blijven, met weinig mensen en weinig om te doen, maar he laten we daar nu net al een hele tijd aan gewent zijn. Niets doen. We willen het ook niemand aan doen zo lang ons in huis te nemen, dat is een paar dagen leuk maar weken of langer word wel je privacy op de proef gesteld. Van de huis eigenaar hebben we toestemming dus blijven we nog even hangen. Nog 4 dagen en onze quarantaine is geweest. De Pistes zijn verlaten, dus een voorzichtig wandelingetje zit er dan weer in. Uiteraard wel met een brief waarin staat dat je lichaamsbeweging nodig hebt. Gecontroleerd is er hier nog niemand, maar ja we wonen hier nog maar met 8 mensen.

3 opmerkingen:

  1. GEWELDIG, gewoon lekker genieten zolang het kan. We zijn zo blij dat wij die laatste week nog heerlijk hebben kunnen genieten van de zon, de sneeuw, het heerlijke eten den de verzorging van Sarah en Werner. We hebben een toptijd gehad. En ook zo leuk jullie weer gezien en gesproken te hebben. Blijf lekker zo lang het kan, in de bewoonde wereld is er denk ik een stuk minder aan.....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Blote dames in de spa,een werkelijkheids.........droom 😅

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het leven lacht je toe als je je dromen volgt en de vele kansen grijpt die je in de wijde wereld tegenkomt. Zie hier....... vrijheid zonder de (ongemerkte beklemmende) vaste verplichtingen in onze NL maatschappij, hoe tof kan dan zijn!!

    BeantwoordenVerwijderen