zondag 17 juni 2018

Operatie schijt toilet.


We zijn toe aan het maken van het toilet.
Het toilet dat we als een van de eerste dingen drie jaar geleden direct van boord hebben gehaald.

Inclusief de muren en vloer. dat had uiteraard een reden die ik niet al te uitgebreid zal beschrijven, maar er zat een luchtje aan. Drie jaar lang heeft ons wc hokje dienst gedaan als hout opslag, en nu haast al het timmer werk gedaan is en het hout voorraad is geslonken, gaan we eraan beginnen.
Maanden geleden hadden we al HPL (Trespa) op gehaald in Brabant. 2 broers die we tijdens onze Turkije vakantie hadden leren kennen hebben ons een partij HPL aangeboden wat verkeerd was geleverd, en daar hebben we uiteraard geen nee tegen gezegd. Het is super fijn spul voor het toilet en badkamer, waterdicht, en erg stevig. Dus gingen wij met aanhanger die kant op. Echter op de meest onmogelijke dag die je maar kan bedenken. Code rood is er af gegeven, heel Nederland is bezaaid met sneeuw, geen hand voor ogen te zien en wij gaan gewoon op pad. Het is stapvoets rijden op de snel weg, op landweggetjes een slip partij. Iedereen die word geadviseerd niet de weg op te gaan, dus welke idioten bedenken juist nu om een partij HPL op te halen? Nou wij dus.
Met een volle aanhanger (bijna 1000kg) gaan we op de terug weg met onze buit. Bij het eerste stoplicht komen we het kleine heuveltje niet op, met een aan loopje lukt het net om boven te komen. Op de snelweg gaat het stapvoets, bijna thuis moeten we een viaduct over, we houden al aardig wat afstand van onze voorganger om een beetje vaart te kunnen maken om boven te komen. Uiteraard bijna boven, komen we niet meer verder, wat we ook proberen, gas geven en duwen levert een cm op. Auto’s rijden allemaal ons aangapend voorbij, of zwaaien nog even leuk naar ons. Sneeuw weg vegen van het wegdek levert ook geen resultaat, inmiddels zijn de banden tot slicks afgesleten en staan we nog steeds op de helling. Ik heb eens van mijn vader geleerd dat je op de motor kap moet gaan zitten voor meer grip. Martijn is het er niet helemaal mee eens, maar ik wel. Dus pak ik mezelf goed in en ga op de motor kap zitten. Dan komen we cm voor cm boven. Met drijf natte broek stap ik weer in de auto, want de motorkap was drijfnat van gesmolten sneeuw. Maar we zijn boven! Een tocht van 7 uur dat normaal 2 uur zou duren. Wat ben ik blij dat ik thuis ben.


Nu dus maanden later zijn we toe aan die platen om ze te gaan verwerken. Het spul is een centimeter dik, en kunnen dus als volledige wanden en vloeren dienst gaan doen. Na 7 zaagjes te hebben versleten en pas 1 plank verder zijn, beginnen we een beetje spijt te krijgen van onze materiaal keuze. We rijden met een plaat naar de HUBO, en die willen wel voor ons zagen. de man daar verteld  dat met et een cirkelzaag goed te zagen moet zijn, laten we die nu net hebben weggegeven! We vragen hem weer terug, en een paar dagen later kunnen we weer verder aan de slag. Het zagen lukt nu wel. De tanden haast allemaal versleten, maar alles op maat. De platen moeten ook nog vast gezet worden, montage kit en schroeven. Nu zijn het 8 boren die breken op het spul, het is echt een taai goedje. Eindelijk zit het er dan in, vast en wel met een mooi vloertje. We besluiten er ook maar gelijk een plafond in te maken, met led verlichting en alles gelijk af te werken, want ervaring leert als je dat niet gelijk doet, gebeurd het niet meer (bij ons dan tenminste).
 
Er komt zelfs een wc rollen kast.

Precies op wc rol maat. Dan is het tijd om de troon te gaan plaatsen, want als je er op zit ,zit je gigantisch riant op de pot. We halen de pot uit de badkamer, dat lijkt ons gemakkelijker voor als we de badkamer gaan verbouwen dan staat die tenminste niet in de weg.
We sluiten de pot aan op de standpijpen, en dan zou je denken dat hij het doet. Er gaat water uit maar er komt niets in, terwijl hij werkend van achter is weg gehaald.
We gieten water in de standpijp, emmer water slang erin en het werkt, dus is er iets met de standpijp. Opengemaakt, trekveer erdoor, er is niets mis. Toch hebben we geen water. Uiteindelijk halen we de gehele standpijp uit elkaar en komt de boosdoener te voor schijn. De uitloop zit vol met mosselen. Wie bedenkt zoiets. Na een week steggelen hebben we dan eindelijk een riante, frisse, schone toilet. Die we geregeld schijt toilet hebben genoemd.Zo’n klein hokje en zoveel werk, maar trots op het resultaat, en nu als troon word benoemd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten